Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a Közgép kistestvérei

2013. július 16., kedd 13:56 | aznap frissítve

Az atlatszo.hu három olyan cégről közölt egy összeállítást, amelyek nem túl ismertek, de a közbeszerzéseken a Közgéphez és a Swietelskyhez hasonlóan jól szerepeltek 2013-ban. A Duna Aszfalt, a SADE-Magyarország és az EuroAszfalt 2013-ban eddig összesen 34 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek, a Közgép pedig 30-at.

 
Forrás: atlatszo.hu, Közbeszerzési Értesítő.

A portál szerint a Duna Aszfalt Nagykőrösön úgy nyert el egy megbízást, hogy a polgármester fia a cég társtulajdonosa lányának férje. Az atlatszo.hu korábban beszámolt arról is, hogy a Duna Aszfalt versenytársak nélkül nyerte el a Alcsúti Arborétum felújítási munkáinak egy részét, és ez a cég kapta a Közgép Zrt. után a második legnagyobb, 5 milliárd forintos hitelkeretet az MFB-től.

A SADE Magyarország Mélyépítő Kft.-nek a portál szerint 2005-ben úgy nyert meg egy közbeszerzést, hogy mind a négy jobb ajánlatot tevő céget kizárták előlük. Később ezt a pályázatot a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette. Az EuroAszfalt 2009-ben az egyik alvállalkozóját nem fizette ki, akinek azóta is háromszáz millió forinttal tartoznak, írja az atlatszo.hu. 2011-ben azok a konzorciumok, melyeknek tagja volt az EuroAszfalt is, csak a burkolatfelújítási tendereken 75 milliárd forintnyi állami megrendeléshez jutottak.

Rovatok