Index Vakbarát Hírportál

Leszedték a Facebookról a Kuruc.infot

2013. július 17., szerda 18:03

Az antiszemitizmus elleni küzdelem céljából életre hívott Tett és Védelem Alapítvány (TVA) valamint az amerikai székhelyű Anti Defamation League (Rágalmazásellenes Liga -ADL) kezdeményezésére a több mint 70 ezer követővel rendelkező Kuruc.info hírportált törölték a Facebookról – írja a TVA keddi közleményében.

A két szervezet hetekkel ezelőtt közös beadvánnyal fordult a Facebookhoz, melyben felhívták a közösségi oldal adminjainak  a figyelmét a legnépszerűbb szélsőjobboldali heccportál  több tucatnyi uszító és gyűlöletkeltő bejegyzésre. Ezek a posztok és linkek szembementek  a Facebook által meghirdetett gyűlöletmentes közösségi médiaszabályzással is, azaz súlyosan megsértették a közösségi portál felhasználói feltételeit és semmibe vették a szolgáltató működési elvét és küldetését.

Bodnár Dániel, a Tett és Védelem elnöke szerint a Kuruc.info Facebook-oldalának eltörlése csak a kezdet: „Nem állhatunk meg, amíg meg nem tisztítjuk az internetet a gyűlöletkeltéstől”. Magának az oldalnak a lekapcsolása azonban nem lesz egyszerű, az Egyesült Államokból működő kuruc.infóval szemben ugyanis több kormány is hiába kért már számtalanszor jogsegélyt, az USA nem hajlandó semmilyen beavatkozásra.

Közben ászrevettük, hogy a Kuruc.info új Facebook-oldalt hozott létre, változatlan céllal. Paradox módon az új account harmadik posztjában máris a Facebookot gyalázza-zsidózza - azt a megjelenési felületet, melyhez körömszakadtáig ragaszkodik.

Rovatok