Index Vakbarát Hírportál

90 éves asszonyt mentettek ki a tűzoltók

2013. július 24., szerda 17:52 | aznap frissítve

A Katasztrófavédelem szerint az odaégett leves füstje okozott veszélyt egy kilencvenéves asszony lakásában, ám az unokája szerint combnyaktörés miatt kellett menteni a nagymamát.

Ételmaradék kapott lángra és okozott füstöt egy kilencedik emeleti lakásban a VIII. kerületi Losonczy téren – közölte az Indexszel a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. „Egy kis leves valóban a tűzhelyen maradt, de nem okozott füstöt" – közötle ugyanakkor az asszony unokája az Indexszel. Fülöp Orsolya elmondta: nagymamája a szemetet vitte ki, amikor elesett a folyosón és combnyaktörést szenvedett. A mentők nem tudták a sérülése miatt levinni, ekkor vetették be az emelőkosaras tűzoltóautót. Hogy a tűzoltókat ki hívta ki, azt Fülöp Orsolya nem tudta megmondani.

A Katasztrófavédelem szerint azonban volt tűz is, amelynek terjedését a tűzoltók gyorsan megakadályozták, a lakásban nőt azonban a mentők nem tudták a szűk lépcsőházon keresztül elszállítani. Ezért az asszony a tűzoltók segítségével az erkélyen át hagyta el a lakást.

Az olvasónk által küldött képeken az látható, hogy egy daru segítségével emelnek ki a valakit az épületből.


A kimentett nőt füstmérgezés gyanújával szállították kórházba – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ám a kimentett asszony unokája szerint erről szó sincs.

A család hálás

A kórházba került nagymama a combnyaktörés ellenére a körülményekhez képest jól van – mondta.

„Fontos elmondanom, hogy a mentősök, a tűzoltók,a rendőrök mennyire lelkiismeretesen végezték a munkájukat és mennyire hálásak vagyunk az összes embernek, akik profi szinten oldották meg,hogy a nagymamám a leghamarabb kórházba kerüljön” – mondta Fülöp Orsolya.

Rovatok