Index Vakbarát Hírportál

Pintér visszaállíttatja a vízszolgáltatást Ózdon

2013. augusztus 7., szerda 15:43

Helyreállítják a szolgáltatást a lezárt közkutak nagy részén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon. Fürjes Pál polgármester kifejtette: mindenki tudja a jobb- és a baloldalon, hogy törvényesen jártak el, és mindenki kap ivóvizet.

A napok óta tartó rendkívüli hőség miatt azonban változott a helyzet - tette hozzá. A polgármester megtette a szükséges intézkedéseket, tudatták az Indexszel a hivatalban. Hogy mely kutaknál marad a korlátozás, azt nem sikerült kideríteni.

Az előzményhez tartozik, hogy az önkormányzat a hét végi kánikula közepén néhány helyen elzárta, illetve a kutak nagy részénél csökkentette a víznyomást a közkutaknál, ami országos felháborodást eredményezett, ugyanis a legtöbb ilyen kút a vízvezetékkel nem rendelkező háztartások környékét érintette. A nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben.

Személyesen Pintér Sándor belügyminiszter kérte a helyi védelmi bizottságokat, hogy vizsgálják felül a nagy hőség miatt a tennivalókat. Fürjes Pál ezért arra kérte a szolgáltatót, hogy vizsgálja felül, tegye lehetővé a szolgáltatást a közkutak nagy részén.

Az ügyet a következő képviselő-testületi ülésen rendezhetik - tette hozzá.

A Borsod Megyei Védelmi Bizottság elnöke felhívta Ózd polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel, és állítsa helyre az eredeti állapotot.

Az önkormányzat decemberben megkezdett felülvizsgálatának eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett.

Rovatok