Index Vakbarát Hírportál

Felborult egy autó a Lánchídon

2013. augusztus 29., csütörtök 10:03 | aznap frissítve

Oldalára borult egy autó a Lánchídon. A Smart motorja kiszakadt a karosszériából. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté tájékoztatása szerint az autót egy nő vezette. A nő könnyebben sérült meg, a mentők a helyszínen ellátták.

A baleset miatt a hidat mindkét irányban lezárták több órára. A Lánchíd mindkét hídfőjénél és környékén emiatt nagy torlódás alakult ki. A hídzárat 12 óra után szüntették meg, így a forgalom újra elindulhatott.

A lezárás idején a 16-os és a 105-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedtek, nem érintve a Széchenyi István tér és Hild tér megállókat. A híd megnyitása után a buszok ismét eredeti útvonalukon járnak.

Budapest közlekedését két másik baleset is nehezítette. A XI. kerületben, a Villányi úton és a Kosztolányi Dezső téren is villamos és autó karambolozott. A BKK Facebook-oldala szerint a 61-es villamosok hamar újra teljes útvonalukon közlekedtek, de a Kosztolányi Dezső téri baleset miatt a 19-es és a 49-es villamosok helyett a Kelenföldi pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között hosszú ideig csak az autóbuszok jártak.

Rovatok