Index Vakbarát Hírportál

Kétszázmilliós fejlesztés a Zala megyei kórház koraszülöttrészlegén

2013. augusztus 30., péntek 16:22

Új közbeszerzési eljárás révén ősszel új orvosi műszerekkel és informatikai rendszerrel gyarapodhat a Zala Megyei Kórház koraszülött- és intenzív ellátásra szoruló újszülöttjeinek részlege.

A koraszülött- és intenzív ellátásra szoruló újszülöttek életesélyeinek növelése érdekében a többi között nagy tudású, kíméletes lélegeztető gépekkel, multifunkciós monitorokkal, inkubátorokkal, valamint infúziós pumpákkal és digitális képalkotást elősegítő diagnosztikus eszközökkel bővül az osztály. Megújulnak a kórtermek is, így összességében jelentősen segíti a projektfejlesztés a Keszthely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg és Marcali térségét ellátó intézményben az extrém kis súlyú koraszülöttek és a súlyos állapotú újszülöttek gyógyítását, gyógyulását.

A zalaegerszegi kórház perinatális intenzív centrumának fejlesztésére szolgáló projekt költségvetése 189 millió forint, amelyhez a 10 százalékos önerőt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség biztosítja. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatással valósul meg.

A közbeszerzési eljárás eredményes lebonyolítását követően ősszel elkezdődhet az új orvosi műszerek és az új informatikai rendszer beüzemelése a Zala Megyei Kórházban.

Rovatok