Index Vakbarát Hírportál

Utat javítanak Orbán Ráhel esküvőjére

2013. szeptember 5., csütörtök 14:48

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól, írja a hvg.hu. Az esküvő szombaton lesz, az utakat viszont már több évtizede meg kellett volna csinálni a helyiek szerint.

Szombaton tartja esküvőjét Orbán Viktor lánya, Ráhel, és Tiborcz István. Sajtóhírek szerint az egyházi esküvőt Budapesten, a  Margit körúti ferences templomban tartják, majd a Fejér megyei Csabdi-Tükröspusztán, a vőlegény családjának tanyáján folytatódik az ünneplés, ahová rengeteg vendéget várnak.

A hvg.hu cikke szerint a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg hozzá tartozó Tükröspusztán már több évtizede rendezni kellett volna a kátyús utak helyzetét, ez viszont egészen az esküvő előtti hétig nem történt meg. Helyi források szerint egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondják, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék.

A cikkből kiderül: a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK), a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta a helyi önkormányzatnak a 650 méteres útszakaszt. „Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben” – írták a tájékoztatásban.

Rovatok