Index Vakbarát Hírportál

Káromkodás miatt büntették az egyetemistákat

2013. szeptember 13., péntek 12:47

A rendőrség szerint ittas volt az a két fiatal, akiket július 29-én bilincsbe verve vittek el a rendőrök, mert a fűben ülve szendvicseztek egy budaörsi gyorsétterem mellett, miközben egyiküknél nem volt személyi igazolvány – írja az Origo.

Az egyetemistákat ezután fél órán át fogva tartották a budaörsi rendőrkapitányságon, majd egy-egy ötvenezer forintos büntetési csekkel engedték útjukra őket.

A fiatalok szerint semmi rosszat nem tettek, a rendőrök szerint viszont ittasak voltak. A két fiú eredetileg stoppolni akart, de ráértek, ezért ültek le enni. Miután egyikükre kiszabták a helyszíni bírságot a személyi hiánya miatt, a rendőrök felszólították őket, hogy szedjék össze a szemetet.

A zacskóra mutattak, amiben még ott volt a sajtburgerem fele; a felszólításra az csúszott ki a számom, hogy ne már!” – mondta korábban egyikük a Délmagyar.hu-nak. Az ORFK szerint viszont a két fiú hangosan káromkodva szidni kezdte a rendőröket. A másik szintén nem volt hajlandó igazolni magát, és agresszívan beszélt a rendőrökkel, ezért bilincselték meg és állították elő őket.

A rendőrség szerint a szabálysértést a fiatalok elismerték. Papp Károly országos rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el, ez pedig azt állapította meg, hogy a bírságolás jogszerű volt. Azt még vizsgálják, hogy a bilincselés is jogos volt-e.

Rovatok