Index Vakbarát Hírportál

Nem volt gyerekrabló nő a XIII. kerületben

2013. szeptember 18., szerda 20:21

A Budapest, XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola közleményt adott ki, amiben megmagyarázza a gyermekrabló nő rejtélyét - tudtuk meg az Origo.hu cikkéből.

Szeptember 10-én adtunk hírt arról, hogy szeptember első hetében egy nő megpróbált hazavinni egy gyereket egy XIII. kerületi általánosból. A nő állítólag arra hivatkozott, hogy logopédiára kell vinnie a gyereket, aki őt nem ismerte, és sikoltozni kezdett. A biztonsági szolgálattal kikísérte a nőt az épületből, akit ezután keresni kezdtek.

A XIII. kerületi iskola szerdán közleményt adott ki, amiben azt írja, hogy az iskolában nem voltak gyermekrablásra utaló jelek és egyéb bűncselekmény gyanúja sem merült fel. Az iskola vezetősége szerint csak annyi történt, hogy a gyerekét az iskolába beíratni akaró anyuka meglátogatta az évnyitót, és megszólított egy elsős kislányt, hogy „ő múzeumpedagógus és foglalkozásokra vinne gyermekeket”. A kislány azonban ezt nem értette, megijedt az idegentől, és sírni kezdett.

A nővel ezután az egyik osztályfőnök és az iskolatitkárra is elbeszélgetett, majd távozott. „A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában ennyi történt. Az igazság feltehetően nem felel meg az érdekfeszítő  eseményekre vadászó zsurnalisztikai elvárásoknak” – olvasható a közlemény végén.

Rovatok