Index Vakbarát Hírportál

VIP a kamunyelvvizsgán a politikusoknak

2013. október 17., csütörtök 10:03 | aznap frissítve

VIP-elbánásban részesültek a kamunyelvvizsgára jelentkező állami fejesek és politikusok, írja a Blikk. Az egyik gyanúsított a lapnak azt mondta:a politikusoknak és más állami vezetőknek nem is kellett elvegyülni más, „halandó” vizsgázókkal. A vizsgázók előre megkapták a megoldásokat, a szóbelin pedig a vizsgáztató segítette őket. Ezeken a VIP-vizsgákon kínos találkozások is lezajlottak jobb- és baloldali honatyák, rendőri és hivatali vezetők között.

A pártok valószínűleg belső nyomozást folytatnak, kik lehetnek érintettek a botrányban, kifelé azonban azt kommunikálják, hogy nem foglalkoznak az üggyel. Az MSZP például szerdán csupán annyit közölt, hogy semmilyen formában nem érintett a nyelvvizsgakérdésben.

A nyelvvizsgabiznisznek több mint hatszáz gyanúsítottja van. Nagyjából egytucatnyi képviselő lehet érintett, de vannak rajtuk kívül más vezető beosztású állami tisztviselők is. A Blikk szerint az érintettek között van az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik helyettes államtitkára is. A minisztériumnak nincs tudomása bűncselekményről, a hatóságok ebben az ügyben nem keresték meg.

Rovatok