Index Vakbarát Hírportál

Nem zárták ki a Rezešová-ügy műszaki szakértőjét

2013. október 22., kedd 13:12

A gödöllői járásbíróság elutasította a Melegh Gábor műszaki szakértő ellen benyújtott, „elfogultságon alapuló kizárási indítványt”. Erről az érintett tájékoztatta szerkesztőségünket.

Melegh Gábor a Rezešová-ügyben írt szakvéleményt. A kizárást az áldozatok érdekeit képviselő, a rokonaik által megbízott ügyvéd, Hantos Ádám kezdeményezte a múlt héten, és a Pest Megyei Főügyészség terjesztette elő.

A szakértő neve a szeptember 25-i tárgyalási napon került elő a bíróságon, amikor arra lehetett számítani, hogy hamarosan véget ér a büntetőper, ami a négy ember halálát okozó baleset miatt indult a szlovák milliomosnő, Eva Rezešová ellen. Úgy volt, hogy aznap elhangzanak a perbeszédek, és két nap múlva kihirdetik az elsőfokú ítéletet.

Ehelyett fordulat állt be: a bíró igent mondott arra a védői indítványra, hogy vonják be az ügybe új műszaki szakértőként Melegh Gábort. Az ő véleménye a vádlott verzióját erősítette: Rezešová ugyanis az áldozatokat hibáztatja, azt állítva, hogy hirtelen előzéssel került a Fiat Punto az ő BMW terepjárója elé, ezért történt a baleset.

Rovatok