Index Vakbarát Hírportál

Rakéta Pest megyében, aknagránát Szegednél

2013. október 24., csütörtök 20:15

Száz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát csütörtökön a Pest megyei Káván, miután egy második világháborús német rakéta került elő a földből. A robbanótestre a Deák Ferenc utcában, egy csapadékvíz-elvezető árok ásása közben találtak rá.

A környéket Németh-Zsohár Agnieszka, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje közlése szerint 150 méter sugarú körben lezárták, ez öt utcát és harminc házat érint. Az ott lakóknak egy biztonsági sáv mögé kellett húzódniuk. A rakéta pontos típusa még nem ismert, de akár négy kilogramm robbanóanyagot és 15 kilogrammnyi lőport is tartalmazhat.

Csütörtök este a kitelepítettek már visszatérhettek otthonaikba.

Szintén csütörtök délután aknagránátot találtak a Csongrád megyei Apátfalván, de a robbanótestet a tűzszerészek gond nélkül elszállították - tájékoztatott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Arany-Tóth Attila elmondta, csatornaépítési munkálatok közben bukkantak a Pacsirta utcában egy 85 milliméteres aknagránátra. A rendőrség lezárta a helyszínt, kilenc házból 18 embernek kellett ideiglenesen elhagynia egy rövid időre otthonát.

Rovatok