Index Vakbarát Hírportál

Nem mérgeztem meg a borom!

2013. november 5., kedd 09:18

Tagadja az a vácszentlászlói férfi, akinek a bora fogyasztásába belehalt egy férfi, hogy fagyállót tett volna a borába. "Nem ment el az eszem, nem mérgeztem meg a saját boromat" – állította a Blikknek P. Gyula.

Szerinte a kertje azonban tele van mérgekkel, ugyanis kertészmérnök, növényvédő szerekkel dolgozik, és a napokban azokból is eltűnt egy göngyöleg.

A kertjét rendszeresen dézsmálták a tolvajok, így legalább 40 liter bort is elvittek. P. Gyula úgy tudja, egy "drogos társaság" járt rá a kertjére, és szerinte nem kizárt, hogy "részegen, bekábítószerezve beleittak valamelyik veszélyes vegyszerbe".

Vácszentlászlón az elmúlt napokban többen is súlyos etilénglikol-mérgezést szenvedtek. Az eddigi információk szerint valamennyien a P. Gyula pincéjéből lopott borból fogyasztottak, maga a tolvaj bele is halt mérgezésbe.

Hiába van joga mindenkinek a tulajdona elleni jogtalan támadás elleni védekezéshez, ezzel nem veszélyeztetheti mások életét. A vácszentlászlói gazdát hivatalosan egyelőre nem gyanúsítják emberöléssel, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A rendőrség mintát vett a borból, a vizsgálat eredménye nem ismert.

Rovatok