Index Vakbarát Hírportál

Vodkával élték túl a fagyállós bor hatását

2013. november 6., szerda 07:04

A budapesti Péterfy Sándor utcai kórház toxikológusai jó nagy pohár vodkával nyújtottak elsősegélyt a vácszentlászlói fagyállós bor áldozatainak – írja a Blikk. Az egyik bortolvaj halálát okozó vegyszer egyik legbiztosabb ellenszere ugyanis a tömény szesz. Az egyik férfi áldozat szerint neki két decit, a lányoknak pedig egy-egy decit kellett lehúzniuk, amitől annyira jól kezdték magukat érezni, hogy addig rollereztek az infúzióállvánnyal, míg ki nem dőltek.

A nyilatkozó áldozat elmondta, hogy a barátnője neve napját ünnepelték, amikor unokanővére és annak a barátja hozott két liter meggybort, amit állításuk szerint egy „ismerősüktől” kaptak. Az ital finom volt, de túlontúl édes, és hamarosan jöttek az első mellékhatások: hallucinálni kezdtek, és forgott velük a világ. Az unokanővér tanácsára indultak el a kórházba, ahol az imént leírt gyors segítséget kapták.

A viccesnek tűnő módszer ellenére a kezelés valóban életmentő volt, mert a megmérgezettek halálos veszélyben forogtak, a lopott bort áruló ember pedig életét is vesztette.

A bort korábbi gyanú szerint egy vácszentlászlói gazda ütötte fel etilén-glikollal, aki a pincéjét rendszeresen megdézsmáló bortolvajokat akarta megleckéztetni. De az ügy szerdára tovább bonyolódott, mivel a rendőrség nyomatékosan leszögezte, hogy ismeretlen tettes után nyomoz - azaz az érintettségét végig következetesen tagadó borosgazdát nem gyanúsítják.

Rovatok