Index Vakbarát Hírportál

Hazasétált az eltűntnek hitt tanár

2013. november 20., szerda 06:02

Egyszerűen hazasétált kedd este az a férfi, akit gyakorlatilag egész Debrecen keresett két napon át –írja a Blikk. Szilágyi Szabolcs hétfőn reggel indult el otthonról, hogy munkába menjen, de két napon keresztül senki nem tudott arról, hogy merre jár és mit csinál. A Tóth Árpád Gimnázium volt igazgatóját a rendőrök is keresni kezdték. Ők erősítették meg a lap azon értesülését is, miszerint Szilágyi valóban előkerült.

A tanárt kedden egy egész város kereste, önkéntesek csatárláncban nézték át Debrecen pihenőparkjait, a Nagyerdőt. A férfi három gyermeke is bekapcsolódott a keresésbe.

A lap úgy tudja, a férfit az egész városban szeretik, nincsenek haragosai és egészségügyi gondjai sem, ezért is volt rejtélyes eltűnése. Hétfő reggel háromnegyed hétkor ment el otthonról. Az iskolában 8-tól lett volna órája, de nem érkezett meg a tanításra.

Kedden este hét óra után nem sokkal Szilágyi Szabolcs egyik rokonának az Facebook-oldalán jelent meg a bejegyzés. „Istennek hála: velünk van Szabolcs! Köszönöm mindenkinek!!!!!!!!".

Szilágyi Szabolcs 2007 szeptemberétől volt a debreceni Tóth Árpád Gimnázium igazgatója, az összes diák nagyon szerette. A megbízatása 5 év után, a nyáron járt le. Bár folytathatta volna munkáját, akkor egészségügyi okokra hivatkozva döntött úgy, hogy nem vállalja tovább az intézmény irányítását, tanárként azonban tovább dolgozott – írta a Blikk.

Rovatok