Index Vakbarát Hírportál

Pizza, hamburger, rántott hús

2013. november 21., csütörtök 11:31

Pizzát rendelünk a legtöbbször, de a hamburger is egyre népszerűbb – derül ki a Foodpanda ételrendelő oldal adataiból. Világszerte összesítették, mit rendelnek legtöbbször az emberek.

Brazíliában és Argentínában az ázsiai konyha a sláger, Ázsiában az olasz ételek. Kenyában és Elefántcsontparton a legtöbbször fagylaltot és hideg ételeket rendelnek.

Mi, magyarok a pizzát szeretjük a legjobban, a hamburger a második legnépszerűbb. Dobogós még a rántott hús, ezen belül a rántott csirkemell a legkedveltebb. A dobogóról leszorult, de szintén népszerű a húsleves, a rántott sajt és a gyros-tál. A desszertek közül kedvencünk a tiramisu, a somlói galuska és a palacsinta.

A Foodpanda adatai szerint a fiatalok az újdonságokat keresik, az idősebbek a hagyományos ízekre buknak. Egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet az egészséges táplálkozásra.

Hétköznap az irodában dolgozók rendelnek a leggyakrabban, a legtöbb rendelés hétköznapokon 11 és 15 óra között történik. Szombaton és vasárnap az időjárás nagy úr, ha rossz az idő, többen maradnak otthon, és többen is rendelnek.

Rovatok