Index Vakbarát Hírportál

Hazamehetnek a szén-monoxid-mérgezett zalai gyerekek

2013. december 1., vasárnap 08:53

Csak három gyereket tartottak bent éjjelre megfigyelésen a kórházban azok közül, akik a zalaegerszegi jégcsarnokból kerültek be szombaton szén-monoxid-mérgezés miatt. Vasárnap őket is hazaengedik, írja az MTI a Zala Megyei Kórház ügyeletes orvosára hivatkozva.

Szombat délután huszonkilenc gyerek és két felnőtt szenvedett szén-monoxid-mérgezést a jégcsarnokban. Súlyos egyikük állapota sem volt.

Azt gyanítják, hogy a tömeges rosszullétet a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta, mondta az MTI-nek a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató, Egri Gyula. A jégcsarnokot egyelőre tilos használni, és a tiltás érvényben marad addig, amíg a baj forrását pontosan nem tudják meghatározni.

A rendőrség lefoglalta a tömörítő jégkészítő-berendezést. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indít eljárást, írja a police.hu. A rendőrségi közlemény szerint összesen 62 ember kapott szén-monoxid-mérgezést.

Értő kezekben

"Lassan 10 éves múltra visszatekintő Jégcsarnok többszöri bezárás és újranyitás után végre értő kezekbe került, hiszen a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány az elmúlt években mint működtető már bizonyította, hogy igaz rendkívüli erőfeszítéssel, de karöltve a szülőkkel, önkormányzattal és támogatókkal  mindenki megelégedésére tudja működtetni ezen létesítményt" - írják a jégcsarnok honlapján. A bemutatkozó szöveg beszámol arról is, hogy "az önkormányzatnak köszönhetően az óvodás, iskolás korosztály a hétköznapokon szervezetten látogathatja a jégcsarnokot". "Ezen gyermekek így hosszútávon kötődhetnek majd a jeges sporthoz és egészséges mozgással garantálhatják önmaguk testi fejlődését is" - teszik hozzá.

Rovatok