Index Vakbarát Hírportál

Láncfűrésszel rohamozta meg a rendőröket

2013. december 6., péntek 12:35

Csak most osztotta meg velünk az MTI azt a rendőrségi történetet, miszerint hétfőn a Veszprém megyei kapitányság embereinek egy láncfűrésszel fenyegető férfival kellett szembenézniük.

Az egész úgy kezdődött, hogy a rendőrök egy bejelentés nyomán kiszálltak a Veszprém megyei Megyer községbe. A riasztás azonban hamisnak bizonyult, mire a rendőrök elkérték a kapitányságra telefonáló férfi iratait. Ő azonban személyi helyett egy láncfűrészt kapott elő, és azt berregtetve indult meg a háza előtti járdán álló rendőrök felé.

A rendőrök a férfit többször felszólították arra, hogy azonnal tegye le a láncfűrészt, és a sokadik felszólításnak végül eleget is tett. Leállította a motort, letette a láncfűrészt a földre, de így sem kerülhette el azt, hogy rendőrök meg ne bilincseljék és elő ne állítsák.

Jelenleg előzetes letartóztatásban ül, és nem áll túl fényes jövő előtt. A Büntető Törvénykönyv ugyanis a Veszprémi Nyomozó Ügyészség által ellene felhozott bűncselekményre - "felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak" - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést ír elő.

Rovatok