Index Vakbarát Hírportál

Villanyoszlopokat döntött a szél Szolnok megyében

2013. december 7., szombat 19:29

Több mint ötszáz háztartás maradt áram nélkül Szelevényen és Tiszaföldváron, mert a viharos szél megrongálta az elektromos hálózatot – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője szombaton az MTI-vel.

Tótáné Nagy Éva tájékoztatása szerint a térségben tomboló viharos erejű szél villanyoszlopokat döntött ki és vezetékeket szakított el a megye déli részén fekvő két településen. A károk miatt 537 háztartás maradt áram nélkül. Ez Szelevényen 500, Tiszaföldváron mintegy 1000 embert érint.

A szolgáltató jelenleg is dolgozik a hibák elhárításán, a katasztrófavédelem információi szerint várhatóan 21 órára minden érintett fogyasztónál helyreállítják az áramellátást. A katasztrófavédelem a térségben két melegedőhelyet nyitott meg azok számára, akik ellátás nélkül maradtak.

Már enyhül

Közben már mindenhol mérséklődött a szél szombat estére az országban, valamennyi riasztást és figyelmeztetést visszavonta a meteorológiai szolgálat.

Korábban Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyére, valamint Budapestre másodfokú, míg Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megye területén elsőfokú figyelmeztetés, illetve riasztás volt érvényben a viharos szél miatt.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: vasárnap nem várható veszélyes időjárási jelenség.

Rovatok