Index Vakbarát Hírportál

Leállt az összes buszjárat Baján

2013. december 8., vasárnap 19:48

Zsigó Róbert polgármester vasárnap Baja honlapján jelentette be, hogy a városban teljes egészében leállt a buszközlekedés. Az Orangeways műszaki okokra hivatkozva szüntette be a közszolgáltatást. Hétfőn már más cégek buszai járnak a helyi vonalakon.

Vasárnap délután Zsigó Róbert, Baja polgármestere közleményt tett közzé a baja.hu-n, amelyben bejelentette, hogy leállt a város tömegközlekedése.

A polgármester szerint a leállás az Orangeways Dél-Alföld Kft. hibájából történt. A cég műszaki okokra hivatkozva vasárnap 14 óra 30-kor állította le a buszokat.

Zsigó közleménye hétfőre sem ígér semmi jót. "Amennyiben a műszaki problémák hétfőn reggel is fennállnak, a menetrend szerinti közlekedés nem fog elindulni." Ebben az esetben mindenkinek egyénileg kell megoldania a közlekedést.

A polgármester közleménye minden felelősséget az Orangeways-re hárít, és azt állítva, hogy akár új szolgáltató szerződtetése is szóba jöhet, ha a cég nem tudja megoldni a problémákat.

Az Orangeways 2010 decemberében kapott tízéves megbízást a bajai tömegközlekedés bonyolítására.

Update: Cikkünk megjelenése után Zsigó Róbert újabb közleményt tett közzé. Eszerint hétfőn hajnalban újraindul a város tömegközlekedése, de a helyijáratos buszokat nem az Orangeways fogja biztosítani, hanem a Bács Volán és a Tisza Volán.

Rovatok