Index Vakbarát Hírportál

Ellőtték egy kutya lábát Dunakeszin

2013. december 10., kedd 15:46

Hátulról, menekülés közben lőttek le egy kutyát Dunakeszin.  A kutyát gazdái sétáltatták vasárnap délelőtt a szokásos útvonalon, a lakóházaktól alig 150 méterre lévő nádas mögötti területen – írja a Blikk.

Gazdáinak az tűnt fel, hogy a szófogadó kutya nem jön vissza hívásukra, végül a földön feküdve, véresen találtak rá.

– Messzebb voltunk, és nem hallottuk a lövést, ezért először azt hittük, valamilyen csapdába lépett. Csak az állatorvosnál derült ki, hogy rálőttek – mesélte a Blikknek Szegő Péter, az angol szetter gazdája. A kutya lábát már nem lehet megmenteni, így hétfőn combból amputálták.

Az elkeseredett gazda a Facebookon kezdte keresni az eset szemtanúit, és az egyik közeli ház lakója, aki a lövés hangjára kinézett az ablakon, jelentkezett is. Elmondása szerint egy konténer mögül kilesett egy ember, akinek puskaszerű tárgy volt a kezében. A kutya gazdái feljelentést tettek a rendőrségen.

Ha megtalálják a tettest, nemcsak állatkínzás miatt fog felelni, hanem azért is, mert lakott területen használta a fegyverét, és ezt csakis hatósági engedéllyel és a rendőrség által biztosított körülmények között tehette volna meg.

Rovatok