Index Vakbarát Hírportál

Egy jászapáti cég tette ki a kuruc.infós órásplakátot

2013. december 12., csütörtök 18:36

A jászapáti Unified Qualidy cégvezetője azt állítja, az ő cégük tette ki a Kuruc.info óriásplakátját a fővárosban. A cég a BBC-hez hasonlította a nyíltan uszító portált, és úgy véli, arra nem is vonatkoznak a magyar törvények.

Nagy Attila vagyok, az Unified Quality Kft. ügyvezetője. A napokban értesültem arról a hisztériakeltésről, ami a Kuruc.info Budapesten megjelent óriásplakátja körül forog. Szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy a plakát kihelyezését figyelemfelkeltő alkotásként az Unified Quality Kft. rendelte meg és finanszírozta, a Kuruc.info hírportál üzemeltetőitől függetlenül. 

Így kezdődik az a levél, amit az Indexnek küldtek. A jászapáti székhelyű cég vezetője, Nagy Attila a levélben arról ír, hogy "egyfajta karácsonyi meglepetésként" tették ki az óriásplakátot, így "honorálták", hogy "a legolvasottabb jobboldali hírportál" korábban az Unified Quality Kft.-nek biztosított hirdetési felületet. A cég azt állítja, hogy a "hírportál" mindezt díjmentesen tette.

Nagy Attila szerint a Kuruc.infóra nem vonatkoznak a magyar törvények:

Egyetértek Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő mai közleményében írtakkal: A legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon a Kuruc.info, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem. 

A jászapáti Nagy Attila levelében nem adta meg a telefonszámát, sőt, kifejezetten kérte, hogy az Index ne telefonon, hanem e-mailen keresztül tegye fel neki a kérdéseket. Nagy tagadta, hogy ő adta volna ki a Kuruc.infónak azt a levelet, amelyet kollégánk a Hungaroplakátnak írt. Arra a kérdésre, hogy ha nem ő, akkor kicsoda, így felelt:

Arról, hogy ki és hogyan juttatta el a Hírportálnak a levelezés tartalmát valamint a telefonszámát, válaszolni nem tudok, erről nincs tudomásom, rálátásom!

A Hungaroplakát korábban azt állította, hogy a levelet az akkor még csak "reklámügynökségként" emlegetett partnerének küldte tovább, amelyik állításuk szerint a reklámfelületet tőlük bérelte.

Nagy Attila egy személyben tulajdonosa a Unified Quality Kft.-nek, amely a rendezvényszervezésen túl például vagyonvédelemmel is foglalkozik. A cég weboldalán a Jobbik elnöknek, Vona Gábornak az életrajzi könyvét hirdeti.

Az ügy előzménye, hogy az Index kedden megírta: Budapest egyik frekventált helyén ki van téve a Kuruc.info óriásplakátja. A cikken dolgozó kollégánk levélben kereste fel a Hungaroplakát céget, amely a felületet biztosítja, ám a cégnek írt levele (a telefonszámával együtt) a Kuruc.infónál landolt. Kollégánkat azóta telefonon zaklatják, fenyegetik, de ez nem újdonság, hasonló eszközökkel rendszeresen él a nyíltan rasszista portál. Most éppen Deutsch Tamáson van a sor, aki az ügyészséget bírálta, amiért szerinte az tehetetlen a rasszista portállal szemben. Az ügyészség visszautasította Deutsch vádjait.  

Rovatok