Index Vakbarát Hírportál

Mégsem mennek el a győri orvosok

2013. december 12., csütörtök 09:56 | aznap frissítve

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vezetősége csütörtökön megegyezett a traumatológiai osztályon dolgozó sebész szakorvosokkal, akik korábban kollektív felmondást helyeztek kilátásba az ellátási nehézségek miatt.

A kórház közleményében azt írta: a tizenegy szakorvos visszavonta kollektív lemondási szándékát. Az intézmény traumatológiai ellátása biztonságos, a térségvezető kórházban a személyi és a tárgyi feltételek is adottak - írják.

A traumatológiai osztály valamennyi baleseti sebésze korábban beadta a felmondását, erről  a Kisalföld számolt be. Az orvosok azért elégedetlenek, mert a sürgősségi osztály megnyitásával a munka több lett, de a fizetésük nem nőtt.

Ha a traumatológusok valóban egyszerre hagynák ott a kórházat, annak beláthatatlan következményei lennének, a Petz kórház ugyanis regionális feladatokat lát el a traumatológia területén, ezért sok súlyos sérült érkezik Győrbe. A baleseti sebészek távozásával egyetlen szakorvos sem maradna az osztályon.

Az orvosok eredetileg december 1-jéig adtak határidőt a kórház menedzsmentjének a helyzet rendezésére. A kórház vezetői egyszer már tárgyalóasztalhoz ültek az orvosokkal, de megoldás akkor nem született. A traumatológusok ennek ellenére tovább dolgoztak. 

Rovatok