Index Vakbarát Hírportál

Toroczkai László polgármester lett

2013. december 15., vasárnap 22:24 | aznap frissítve

A tévészékház ostrománál híressé vált Toroczkai László lesz a Csongrád megyei Ásotthalom polgármestere – dőlt el a vasárnapi időközi választáson. Toroczkait, aki 2011-ben  arról beszélt, hogy agyonlőné Gyurcsányt, a helyi DK-sok is támogatták; egy párttagot ki is zártak ezért.

Turbucz Marietta helyettes jegyző az MTI-nek elmondta: a helyi választási bizottság hivatalos tájékoztatása szerint Toroczkai László 71,5-28,5 százalékos arányban nyert a csaknem 4000 lakosú községben. A vasárnapi időközi választáson 1264-en adtak le érvényes szavazatot, ez 37,4 százalékos részvételi arány.

A Jobbik szívből gratulál Csongrád megyei közgyűlési képviselőjének, egyben szövetségese, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak

– közölte a radikális párt vasárnap éjjel. A DK nem kommentálta a választás eredményét.

Ásotthalmon a korábbi fideszes vezetőt saját képviselőtársai puccsolták meg. A négyezer fős dél-alföldi település vezetéséért a fideszes Petró Ferenc és Toroczkai László szállt ringbe, utóbbi a Csongrád Megyei Közgyűlésnek is tagja, jobbikos színekben.

Toroczkai a helyi DK-sok, vagyis Gyurcsány Ferenc követői előélete ellenére azért támogatták, mert szerintük Toroczkai a változást ígéri, ők pedig azt akartak. Egy helyi DK-s, Márki József odáig merészkedett, hogy azt mondta: „akkor is Toroczkaira szavaz, ha Gyurcsány ezért fel is hívja". Ha  Gyurcsány nem is hívta, a pártvezetés lépett: szombaton Gréczy Zsolt, a párt szóvivője azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy Márkit kizárják a pártból. A többiek viszont tagok maradhatnak.

Másik érdekesség, hogy a helyi DK-sok nem is olyan régen még MSZP-sek voltak, aztán testületileg átigazoltak a volt miniszterelnök pártjába.

Vasárnap egyébként három településen volt időközi választás.

Rovatok