Index Vakbarát Hírportál

Ingyenpénzzel kampányol az MSZP

2013. december 17., kedd 20:08

Két MSZP-s politikus, Harangozó Gábor és Braun Róbert megint továbbvitte a feltétel nélküli alapjövedelem témakörét: arról beszéltek, minek kell teljesülnie ahhoz, hogy végre be lehessen vezetni a nem kampánytémának, hanem perspektivikus célnak nevezett, mindenkinek járó, feltétel nélküli alapjövedelmet – írja az MTI.

A feltétel nélküli alapjövedelem szerintük 40-50 ezer forint között lenne, és az európai baloldalnak ma ugyanazt jelenti, mint régebben a sztrájkjog, illetve a minimálbér.

Az adórendszer átalakításával kerítenék elő a pénzt, mert szerintük a feltétel nélküli alapjövedelem ugyanannyiba kerülne az államnak, mint az egykulcsos adó.

Az alapjövedelemről legutóbb augusztusban beszélt Szanyi Tibor és Schiffer András, szeptemberben Szili Katalinról is kiderült, hogy szeretne ilyet. Még tavasszal készítettünk az ötletről egy rövid összefoglalót, ennek az volt a tanulsága, hogy nagyon kevés pénzt gond nélkül adhatna mindenkinek az állam, annyit viszont, ami már elég valamire, semmiképp sem.

Rovatok