Index Vakbarát Hírportál

Trükkös rablókat fogott a rendőrség

2014. január 8., szerda 16:24 | aznap frissítve

A rendőrség elfogta azt az öt férfit, akik január 7-én a távhőszolgáltató zrt. munkatársainak adva ki magukat bejutottak egy 70 éves budapesti nénihez, majd a készpénzét ellopták, írta a Police.hu. A rendőrség beazonosította az elkövetőket, majd 8-án autójukat leszorították a Nagykőrösi úton, a tetteseket kirángatták a kocsiból, és megbilincselték őket. 

Elfogták a trükkös elkövetőket

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a férfiak megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a fentiekkel megegyező módszerrel 2013. október 8. és 2014. január 6. közötti időszakban további tíz idős férfit és nőt károsítottak meg. Készpénzt és ékszereket vittek magukkal.

A házkutatások alkalmával az elkövetőktől - G. Roland 21 éves, G. Ferenc 26 éves, D. Dávid 27 éves, K. Attila 26 éves, valamint K. István 30 éves férfiaktól - lefoglaltak arany ékszereket, zálogjegyeket, műszaki cikkeket, egy kantáros nadrágot, szemüveget és mappát is.

A III. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség, csalás vétség, lopás bűntett és lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Rovatok