Index Vakbarát Hírportál

180 milliót nyert a lottón a tárnoki gyilkos

2014. február 1., szombat 08:03 | aznap frissítve

180 millió forintos lottónyereményt zsebelt be a 46 éves C. Zoltán, aki megfojtotta a 36 éves F. Krisztinát, testét pedig családi háza pincéjében bebetonozta, írja a Zsaru magazinra hivatkozva a Bors. A lap szerint a tettes egy bérelt tatabányai garázsba rejtette el áldozata autóját, de mivel nem fizette rendesen a bérleti díjat, a tulajdonos bejelentést tett. A rendőrség rendszeréből ezután rögtön kiderült, hogy az autó valódi gazdája 2013 áprilisában eltűnt.

Az elvált F. Krisztina és a házas C. Zoltán a Bors információi szerint 20 éven át szeretők voltak. A nő volt férje úgy tudta, tavaly áprilisban össze is költöztek, ő ekkor hallott utoljára az exfeleségéről, később pedig ő jelentette be az asszony eltűnését a rendőrségen.

Vitáztak, megfojtotta, bebetonozta

Ahogy azt korábban megírtuk, a tavaly eltűnt nő maradványait január 23-án találták meg a rendőrök egy tárnoki családi ház pincéjében elásva és lebetonozva.

A rendőrség szerint április 15-én délelőtt a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot elásta, és az aljzatot újra lebetonozta.

A tárgyaláson a gyanúsított védője ötmillió forint óvadékot ajánlott fel, hogy védencét házi őrizetbe helyezzék nyomkövető eszköz viselése mellett. A bíróság azonban a bűncselekmény súlyához képest egyrészt kevésnek minősítette a felajánlott összeget (melynek nagyságára egyébként sem tehetett volna javaslatot a védő), másrészt hangsúlyozta, hogy a nyomozati anyagban részletezettek miatt szóba sem kerülhet a házi őrizet.

Rovatok