Index Vakbarát Hírportál

Feljelenti az ÖSSZEFOGÁST az Összefogás

2014. február 10., hétfő 12:49

Más szemében a szálkát is észreveszi Szigetvári Viktor, a sajátjában a gerendát sem – állítja az Összefogás Párt, és perel. 

Korábban Szepessy Zsolt hosszú levélben tiltakozott, mert szerinte a baloldali választási szövetség lenyúlta az ő 2009-ben alapított pártjától az Összefogás nevet. A monoki polgármester most megint levelet írt, annak kapcsán, hogy

Szigetvári Viktor és két társa feljelentést tett, mert szerintük a kormánypártok saját kampányukhoz elorozták a kormány „Magyarország jobban teljesít!” szlogenjét. Alig néhány napja még ugyanezek az önérzetes úri emberek nem láttak abban semmi rosszat,hogy az Összefogás Párt nevét – szerintük csupán egy szlogent – ők maguk is használják. Hogyan is van ez?

kérdezte Szepessy, aki szerint ez a kettős mérce tipikus esete. Szerinte

az ‘összefogás’ főnév a magyar politikai életben az elmúlt 5 évben jól bejáratott védjegy, szlogen egyértelműen az Összefogás Párthoz kötődött és a választók ezen a néven tudják azonosítani a pártot és tevékenységét. Az Összefogás Párt jelentős összegeket költött nevének, szlogenjének, védjegyének a magyarországi választókkal való megismertetésére, ezért ez komoly anyagi - és szellemi értéket is képvisel egyben.

Az, hogy ezt az ellenzék nyúlja, az sem menti, hogy Szigetváriék csupa nagybetűvel írják, kiadványaikon ilyen-olyan szavakat biggyesztenek elé és mögé”.

Az Összefogás ezért szívesen tanul Szigetvári Viktortól és társaitól, maga is feljelentést tesz az őt ért név, szlogen és védjegylopás, valamint az ezekkel összefüggő választási csalás miatt” – írta Szepessy. A párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn délelőtt személyesen nyújtja be feljelentését a Legfőbb Ügyészségen.

Rovatok