Index Vakbarát Hírportál

Az összefogást nem lehet kisajátítani

2014. február 10., hétfő 17:59

Az MSZP szerint hiába tett feljelentést Szepessy Zsolt a 2009 óta bejegyzett Összefogás Párt elnöke, az Összefogás elnevezést nem lehet kisajátítani – írják közleményükben a baloldali összefogás pártjai. A pártok szerint „a demonstrációkon, olvasói levelekben, lakossági fórumok hozzászólásaiban megnyilvánuló választói akarat, a köznyelv nevezte el összefogásnak baloldali ellenzéki erők koalícióját“.

Az ellenzéki pártok azzal magyarázkodnak, hogy azért sem lophatták el összefogás nevet, mivel nem hoznak létre újabb szervezetet és választási pártot sem, a szórólapokon, a plakátokon és majd a szavazólapokon is a koalícióban résztvevő mind az öt párt neve és logója szerepelni fog.

Az ellenzéki közleményében számos civil szervezettel példálózik, akinek a nevében szerepel az összefogás szó, szerintük ilyen a CÖF, a Civil Összefogás Fóruma, Összefogás Nyugdíjas Egyesület. A pártok szerint „nem formálhat magának kizárólagos jogot erre a szóra egyetlen párt sem, mint ahogy nem sajátítható ki például a „magyar”, a „demokratikus”, a „népi”, vagy a „keresztény” jelző sem.”

Korábban Szepessy Zsolt hosszú levélben tiltakozott, mert szerinte a baloldali választási szövetség lenyúlta az ő 2009-ben alapított pártjától az Összefogás nevet. A volt monoki polgármester hétfőn megint levelet írt. Azt állította, hogy „más szemében a szálkát is észreveszi Szigetvári Viktor, a sajátjában a gerendát sem“. Szepessy hétfőn délelőtt személyesen nyújtotta be feljelentését a Legfőbb Ügyészségen.

Rovatok