Index Vakbarát Hírportál

Simon pénze egy hét alatt kevesebb lett

2014. február 10., hétfő 15:52

Hétfőre módosította vagyonbevallását Simon Gábor, az MSZP volt alelnöke. A javított kiadás érdekessége, hogy az Ausztriában eldugott negyedmilliárd forintnyi valuta miatt lemondani kényszerült szocialista politikus új bevallásában kevesebb lett a megtakarításainak összege, mint a régiben volt. Ott van viszont az 50-60 milliót érő budai ház. 8 négyzetméterrel növekedett január 27. óta.

Az osztrák bankban tartott pénz Simon Gábor új bevallásában sem szerepel.

Simon átírta viszont a megtakarításaira és az adósságaira vonatkozó tételek szinte mindegyikét.

Több mint 6 millióval nőtt bevallott biztosításának értéke, lakáskassza-megtakarítása is 0,8 milliós növekedést mutat. A korábbi 5,5 milliós pénzintézeti számlakövetelése pedig 9 120 329 forintra emelkedett.

Alig több mint egy hét alatt jelentősen nőttek a politikus adósságai is. Eddig 12 millióval, módosított bevallása szerint viszont már 20 millióval tartozik egy magánszemélynek, amihez még 240 000 forint banki tartozása is jött.

Összességében 1,7 millió forinttal romlott a korábbi bevalláshoz képest Simon anyagi helyzete.

Eddig nem firtatták, de a vagyonbevallásaiból kitűnik, hogy éppen az eltitkolt milliók megjelenésével párhuzamosan Simon ingatlanokat is kezdett vásárolni.

A volt képviselő 2012 végén vásárolt meg magának egy jelentős méretű XII. kerületi sorházi lakást. A budai hegyekben, a Farkasréti temető fölött található ingatlan értéke az Index forrásai szerint egymagában 50-60 millió forint lehetett. A nagy revízióban egyébként a lakás területnagysága is változott, a januárban még 120 négyzetméteres ingatlan februárra 128 négyzetméteresre nőtt.

Simon két évvel korábban Balatonszemesen egy 55 négyzetméteres üdülőt is vásárolt. Mindkét ingatlannak ő az egyedüli tulajdonosa.

Rovatok