Index Vakbarát Hírportál

Megverte, kifosztotta és levetkőztette adósát egy rendőr

2014. február 19., szerda 10:21

Vádat emeltek egy rendőr és két civil társával szemben. Az ügyészség szerint a három férfi 150 ezer forintot adott kölcsön a későbbi sértettnek. Tavaly március 24-én este a vádlottak találkozóra hívták az adóst a III. kerületbe. Az adós másodmagával jött, de őt és társát is megverték a "hitelezők", autójukat és értékeiket pedig elvették. 

Amikor a közeli ház lakói felfigyeltek az egyik sértett kiabálására, akkor az elsőrendű vádlott - aki a Készenléti Rendőrség hivatásos állományú tagja - elővette a szolgálati igazolványát és azt mondta a lakóknak, hogy ne hívják a rendőrséget, mivel ő maga is rendőr. 

A vádlottak ezután az adóst erőszakkal beültették az autójukba, alsónadrágra vetkőztették, majd egy lakott terület közelében kirakták a kocsiból, miközben fagypont körüli hőmérséklet volt. A rendőrséget a sértett barátja értesítette, akinek időközben sikerült elmenekülnie a helyszínről.

A vádlottakat csoportosan elkövetett kifosztással, önbíráskodással, személyi szabadság megsértésével, hivatali visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.  

Rovatok