Index Vakbarát Hírportál

A börtönben végzi a 8. osztályt Bándy Kata gyilkosa

2014. március 27., csütörtök 08:27

Bándy Kata, a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosának édesanyja büszkén újságolta a Borsnak, hogy fia újra iskolába jár.

Péntek László most végzi a 8. osztályt, bár korábban azt állította, hogy középiskolába is járt, ezt papírokkal nem tudta igazolni. Édesanyja, Gyevnár Istvánné szerint fia most legalább hasznosan tölti az idejét - Péntek legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Bándy Kata gyilkosának minden hétköznap van órája, ha leteszi a vizsgát, tovább is tanulhat, de munkát is vállalnia kell a börtönben.

A pécsi rendőrségi pszichológus 2012. július 7-ről 8-ra virradó éjszaka tűnt el, miután egyedül indult haza egy szórakozóhelyről. Eltűnése után szerettei a Facebookon kértek segítséget, a lány keresése elképesztő tömegeket mozgatott meg. Bándy Katát néhány nappal később megtalálták holtan.

Péntek Lászlót július 15-én fogták el, elsőfokon tényleges életfogytiglanra ítélték, a másodfokú ítélet enyhébb lett, eszerint 40 év múlva szóba kerülhet feltételes szabadlábra bocsátása. Péntek jelenleg a Csillag börtönben ül.

Rovatok