Index Vakbarát Hírportál

Lopott tévé helyett marihuánaültetvényt találtak a rendőrök

2014. április 2., szerda 09:53

Egy betörés nyomozása során tartott házkutatást a zákányszéki körzeti megbízott egy helyi tanyán szerda reggel, de lopott tévé helyett 140 tő cserépben termesztett, különböző fejlettségi szintű marihuánát talált - olvasható a Police.hu-n.

A nyomozók a tanyán élő párt, a 37 éves G. Edvárdot és a 31 éves T. Anikót előállították, akik beismerő vallomást tettek. Azt mondták, rendszeresen fogyasztanak kábítószert, ezért saját fogyasztásra ültették a palántákat. A pár ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Marihuánát találtak a vámosok a magyar-szerb határon is, két szerb autóban mintegy 20 kilót - írja az MTI. A röszkei pénzügyőrök egy idegesen viselkedő szerb férfi kocsijának pótkerekében, fóliázott csomagokban találtak csaknem 8 kiló kábítószergyanús anyagot.

A tompai vámosok pedig egy szerb személygépjárművet vizsgáltak meg, mivel észrevették, hogy a gépkocsi hátsó ülései túl magasan vannak. Alatta egy házilag kialakított rejtekhelyet találtak, amelyben 26 csomagban 12 kiló kábítószergyanús anyag volt. Az 50 millió forint értékű kábítószert lefoglalták, a két sofőrt őrizetbe vették, és büntetőeljárást indítottak ellenük.

Rovatok