Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a nő ellen, aki kalapáccsal szétverte barátnője fejét

2014. április 11., péntek 08:51

A Somogy Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves nagybajomi nővel szemben.

M. Krisztina, aki korábban Németországban prostiként dolgozott, arra akarta rávenni élettársának nővérét, S. Zsuzsát, hogy ő is árulja a testét. A 24 éves nő azonban többször is nemet mondott, ezért Krisztina egy kalapáccsal szétverte a fejét.

Mint a bűncselekmény elkövetésekor mi is megírtuk, a nő a holttestet az ágyneműtartóba rejtette, az anyának pedig azt mondta, hogy Zsuzsa Kaposvárra ment a barátjával albérletet keresni. De az anya bement a lánya szobájába,

a falon mindenütt a lányom vérét láttam, az ágyból pedig kilógott a két lábfeje. Csak sikítani bírtam

– nyilatkozta a lapoknak.

Mivel a házban behatolásnak nem volt jele, a rendőrség azonnal a család ismerősei körében kezdte el keresni a gyilkost. M. Krisztinát a rendőrök négy nappal később letartóztatták, akkor derült ki, hogy a gyilkosság után barátnője számlájáról 50 ezer forintot is leemelt.

A főügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Rovatok