Index Vakbarát Hírportál

Veszedelmes viszonyok Kaposváron

2014. április 17., csütörtök 18:01

Tizenöt év börtönre ítéltek Kaposváron egy szentbalázsi férfit, aki megfojtotta élettársát, kilenc évre pedig egy siófoki férfit, aki féltékenységből több embert súlyosan bántalmazott.

Tizenöt év börtönre ítélt a Kaposvári Törvényszék csütörtökön nem jogerősen egy 24 éves szentbalázsi férfit, aki 2012 októberében egy műanyag kötéllel megfojtotta az élettársát, majd a nő holttestét elrejtette az udvari WC-ben, jelentette az MTI.

A vádlott a gyilkosság utáni napon bejelentette a rendőrségen, hogy eltűnt az élettársa, ám a vizsgálat során felvetődött, hogy a 44 éves nő bűncselekmény áldozata lett. A gyanú kétséget kizáróan a bejelentőre terelődött, a férfi végül beismerő vallomást tett, és megmutatta azt is, hogy hol rejtette el a nő holttestét.

A férfi korábbi vallomásából kiderült, hogy 2011-ben ismerkedett meg a nővel, hozzáköltözött, de idővel megromlott a kapcsolatuk. Rendszeresen veszekedtek, így azon a napon is, amikor a férfi közölte, hogy elköltözik. Előtte még elment a kocsmába, és ittasan tért haza. Otthon a szintén ittas nő fogadta, és a veszekedés folytatódott. A vádlott megütötte, majd egy kötéllel megfojtotta az élettársát. 

A vádlott a bíróságon tagadta a gyilkosság elkövetését. Azt állította, hogy a nő öngyilkos lett, ő csak elrejtette a holttestét. A bíróság azonban - a vádhatósággal egyezően - egyértelműen bizonyítottnak látta, hogy a vádlott ölte meg a nőt. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védelem és a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős határozatot.

Mindeközben ugyanott

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék azt a siófoki férfit, aki féltékenységből több embert súlyosan bántalmazott.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és személyi szabadság megsértése miatt bíróság elé állított vádlott 2012-ben egy férfi ismerősét, a feleségét, a barátnőjét és annak fiát is bántalmazta - tájékoztatta Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a csütörtökön meghozott ítéletről az MTI-t.

A magát a bíróságon családszerető embernek mondó 42 éves férfi egy ismerősét azért verte meg, mert azt feltételezte, hogy ki akar kezdeni a barátnőjével. A férfi a veréstől agyrázkódást szenvedett, és a lépe is súlyosan megsérült. 

A barátnőjére azért támadt rá a vádlott, mert azt hitte, hogy el akarja hagyni. A nő többször telefonon kért segítséget a rendőröktől, de a férfi elrejtette előlük. A nőnek végül a fiával együtt - akit szintén bántalmazott a vádlott - sikerült megszöknie.

A féltékeny férfi a feleségét is verte. Egyszer egy fejsze fokával esett neki, eltörte az arccsontját és az orrát. Az anyja segítségre siető fiút egy asztal védte meg a fejszecsapástól. 

A vádlott és védője fellebbezett, az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős határozatot.

Rovatok