Index Vakbarát Hírportál

Volt IMF vezérről neveznének el bordélyházat

2014. április 30., szerda 17:25

A szexbotrányáról elhíresült Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori vezetője nem szeretné nevének sokat használt rövidítését egy bordélyházon látni, írja az MTI.

Strauss-Kahn ügyvédei szerdán Párizsban bejelentették: minden jogi eszközzel azon lesznek, hogy megakadályozzák azt, hogy a francia határ közelében lévő Blaton belga város bordélyháza a DSK nevet viselje.

A szórakoztatóegység üzemeltetője, Dominique Alderweireld a Dodo Sex Klub nevét változtatná DSK-ra, a bordélyház nyitását eredetileg szerdára tervezték.

Alderweireld és Strauss-Kahn ismerik egymást: mindketten az észak-franciaországi Lille ügyészsége előtt felelnek egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében.

A francia sajtó által csak DSK néven emlegetett 64 éves közgazdász-politikust 2011 májusában nemi erőszakkal vádolta meg egy New York-i szálloda alkalmazottja. Az amerikai hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt Strauss-Kahn távozott az IMF éléről, és francia államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania.

Rovatok