Index Vakbarát Hírportál

Elbukta az óvónő a penészessonka-pert

2014. május 5., hétfő 19:04

A szülő javára döntött a bíróság abban az ügyben, amit egy óvónő becsületsértés miatt indított – olvashatón a TASZ blogján.

Az ügy abban a kispesti óvodában történt, amibe kifogásolható minőségű ételt, konkrétan többek között penészes sonkát és büdös virslit szállított egy közétkeztetési cég, és az ügyben még az oktatási jogok biztosa is vizsgálatot indított. Az ügyben a szülők petíciót indítottak és Facebook-csoportot alakítottak, ott írta egy szülő, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy az óvoda vezetője összejátszik a szolgáltatóval, mivel szerinte nem tett meg mindent a probléma orvoslására, és elfogadott egy értékes ajándékcsomagot.

Az intézmény vezetője a bejegyzés miatt becsületsértés miatt büntetőfeljelentést tett, a bíróság viszont a TASZ érvelésének adott igazat, miszerint a gyermekek közétkeztetése közügy, és a közügyek megvitatása során a közszereplőknek tűrniük kell kritikát.

Az ítélet szerint

az óvoda vezetője közszereplőnek minősül, így ha még becsületsértő is lenne a levél, akkor sem követte el a vádlott a becsületsértés vétségét.

Az óvónő viszont nem fogadta el a bíróság érveit, és fellebbezett az ítélet ellen.

Rovatok