Index Vakbarát Hírportál

Ők mentek el Orbán bulijába

2014. május 10., szombat 20:28

Az elegáns budapesti Gundel Étteremben ünnepelte meg Orbán Viktor, hogy újra ő lett a miniszterelnök. Nézze meg, kik és hogyan érkeztek a vacsorára, ahol a számlát állítólag személyesen Orbán állja és ahol élőben láthattuk Németh Lászlót is.

Már este fél 6 körül gyülekezett a sajtó a Gundel Étterem előtt, de nemcsak a médiamunkások várták Orbán Viktort és vendégeit, de az a nyolc főből álló tüntetőcsoport is, akik kartonpapírból készített táblákkal fogadták a kormányfőt és a vendégeit. Ez egy privát partiként volt meghirdetve, állítólag a számlát is Orbán állja. 

Érkezés a Gundelbe

Videónkban érkezési sorrendben mutatjuk be a vendégeket. Polt Péter legfőbb ügyész, Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök mellett jó sok fontos ember megjelent, így mások mellett Rogán Antal volt és leendő frakcióvezet, Lázár János (aki állítólag miniszter lesz), Navracsics Tibor (aki szintén miniszter lesz), Hende Csaba honvédelmi miniszter is feltűnt, de Szijjártó Pétert például nem láttuk. A meghívottak között volt még Pintér Sándor belügyminiszter, Fazekas Sándor agrárminiszter, Erdő Péter bíboros, Andy Vajna, ő párjával, Palácsik Tímeával érkezett, de a legtöbb férfi vendég a feleségét is hozta. Kivétel a "házigazda", Orbán Viktor ugyanis két lányával jött az étterembe, a feleségét nem láttuk. Viszont találkoztunk Németh Lászlóval, Németh Lászlóné férjével, aki megerősítette, hogy ő Németh László.

A Gundel igazgatója, Alföldi Tádé az Indexnek közvetlenül a parti előtt azt mondta, hogy négy fogásos menü lesz, plusz ugye az ital, úgyhogy hazai viszonylatban nem lesz olcsó mulatság. A tüntetőkkel és az újságírókkal egyébként meglepően jófej volt a Gundel igazgatója, kedélyesen elbeszélgetett velük. A demonstrálók egy zsömlét tettek a bejárat elé, de ennek nem sok értelme volt, mire a vendégek megérkeztek, a pékáru már sehol sem volt. 

Az alábbi videónkban pedig megnézheti, mit kérdeztek a tüntetők a Gundel igazgatójától:

Tüntetők a Gundel előtt

Amíg a vendégek a Gundel kertjébe mentek, addig Orbán és lányai egyből az épületbe siettek. Összességében teljesen átlagos antrékat láthattunk, az egyetlen vicces momentum talán az volt, amikor kiderült, hogy egy fekete autónak, amiben ajándékokat hoztak, LSD-vel kezdődött a rendszáma. De ezen is csak az nevetet, aki szerint ez egyáltalán vicces. Mi például nem.

Rovatok