Index Vakbarát Hírportál

Józsefvárosi galambokkal etetik a sólymokat

2014. május 31., szombat 08:57

A Bors szerint csapdákkal, élve fognak be galambokat Budapesten, hogy aztán sólymokkal etessék meg őket. Az önkormányzati jóváhagyással végzi a galambok befogását az Animal X Bt., hogy kevesebb legyen Budapesten a galamb - írta szombati cikkében az újság.

Mike Bálint, az Animal X ügyvezetője azt mondta, kísérleti jelleggel, a józsefvárosi önkormányzat jóváhagyásával végzik három hónapig a befogást. A végén a lakók érezhetően kevesebb galambbal találkozhatnak majd a Blaha Lujza téren és tágabb környezetében.

Egy Állatvédő Egyesület munkatársa azt mondta, elítélik ezt a módszert, ám mivel a galamb apróvad, a törvény szerint irtható. Úgy vélte, madarakkal foglalkozó tudó­sokat kellene megkérdezni az ügyben, és talán a galambok születésszabályozása is emberibb módszer lenne, mint az egyedek megetetése más madarakkal.

Zátonyi László, a Magyar Solymász Egyesület fősolymásza szerint soha nem élve, hanem megpucolva adják a sólymoknak a galambokat. A fősolymász szerint egyébként a sólyomnak a vadonban is természetes tápláléka a galamb.

Rovatok