Index Vakbarát Hírportál

Négy év után megszüntették a csepeli lakásmutyi nyomozását

2014. június 4., szerda 11:07

Az ügyészség megszüntette az eljárást az csepeli lakásmutyiként elhíresült ügyben az MSZP-s politikus, Szenteczky János ellen.

A Hírkomp blog adta hírül, hogy a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség május 23-i határozata szerint nem állapítható meg bűncselekmény a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatójával szemben, ezért négy év után megszüntették a nyomozást.

Szenteczkyt Németh Szilárd csepeli polgármester és Werner Péter, a Csevak Zrt jogutódjaként megalakult Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója jelentette fel hűtlen kezelés gyanúja miatt a rendőrségen. A gyanúsítás szerint Szenteczky János 2009 januárjában és májusában feltűnően értékaránytalan szerződést kötött 18 csepeli önkormányzati tulajdonban lévő lakás felújítására.

A volt vezérigazgatót azzal is meggyanúsították , hogy kötelezettségeit megszegve jogtalanul kötött bérleti szerződést több önkormányzati lakásra, köztük az egykori csepeli rendőrkapitánnyal, Császár Mihállyal. A szociális lakásokkal és későbbi értékesítésükkel kapcsolatban Németh Szilárd, a felújítások miatt Werner Péter tett feljelentést.

Bár Szenteczky ártatlannak vallotta magát, az elmúlt években Németh Szilárdék politikai kommunikációjukban folyamatosan használták a „csepeli lakásmutyi” ügyet. Az önkormányzat külön bizottságot is létrehozott, amelynek egyedüli feladata az volt, hogy a „lakásbotránnyal és más feltételezett visszaélésekkel” foglalkozzon. A bizottság 2011-ben büntetőfeljelentésre is javaslatot tett.

Rovatok