nononono

Index Vakbarát Hírportál

Újra Hunvald vezeti a erzsébetvárosi MSZP-t

2014. június 18., szerda 14:01

A Hvg.hu úgy tudja, hogy az első fokon másfél év börtönbüntetésre ítélt Hunvald Györgyöt nagy többséggel választották meg kerületi vezetővé a helyi szocialisták. A lapnak egy kerületi szocialista politikus úgy nyilatkozott, hogy Hunvaldot kétharmados többséggel választották meg, egy másik forrás szerint pedig

akármit is gondolunk a tevékenységéről, a helyi szervezetben rendkívül népszerű, ahogy a kerületi lakosok egy jelentős része is kedveli.

A volt erzsébetvárosi polgármester fél évvel ezelőtt tért vissza a politikába, amit megtehetett, hiszen nem lépett ki az MSZP-ből, nem zárták ki, csak a tagságát függesztette fel.

A kerület volt polgármesterét 2009 februárjában tartóztatták le, és vádolták meg jelentős kárt okozó csalással. Hunvaldot és társait azzal gyanúsították, hogy a kerületben ingatlanpanamákkal, fiktív szerződésekkel és lakáskiutalásokkal százmilliós kárt okozhattak. 2012-ben a Fővárosi Törvényszék Hunvaldot másfél év szabadságvesztésre ítélte, de addigra már három évet töltött előzetes letartóztatásban. A törvényszék Hunvaldot mintegy 21 millió forint megfizetésére is kötelezte.

A Szegedi Ítélőtáblára került ügyben nem változtattak Hunvald büntetésén, de a másodfokú döntés a fellebbezések miatt nem emelkedhetett jogerőre. A hat vádlott ügyében harmadfokon a Kúria jár el, a tárgyalás kedden kezdődött, írta a Népszabadság. A lap szerint nem elképzelhetetlen, hogy harmadfokon súlyosbítják Hunvald büntetését, és közelítik az előzetesben töltött időhöz. Várhatóan július elsején születik ítélet az ügyben.

Rovatok