Index Vakbarát Hírportál

13 év fegyházat kapott a 9 éves nevelt lányát éveken keresztül megerőszakoló férfi

2014. június 25., szerda 12:48

Tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott jogerősen a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy dunaföldvári férfit, aki éveken át szexuálisan molesztálta nevelt lányát. Az 56 esztendős vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, írja az MTI. A gyerek anyja, aki a történtekről mindvégig tudott, kiskorú veszélyeztetéséért két év, négy évre felfüggesztett börtönt kapott.

A juhászként dolgozó férfi a lányt 9 éves korában kezdte el molesztálni, amikor pedig a 30 kilós gyerek tiltakozni próbált, a 130 kilós vádlott szidalmazta és megverte. A férfi előbb csak alkalmanként, majd később heti rendszerességgel követett el szexuális erőszakot.

A kislány mindig próbált védekezni, de az általában ittas férfi megverte, hol nadrágszíja csatos felével bántalmazta, hol pedig egy kampós bottal kényszerítette arra, hogy feküdjön az ágyra. A gyerek már az első szexuális zaklatása után, majd később is rendszeresen szólt anyjának a vele történtekről, de azt a választ kapta, hogy

hagyd rá, ne foglalkozz vele, majd abbahagyja.

A vádlottak súlyosan elhanyagolták a gyereket, tanulmányi eredményével egyikük sem foglalkozott, az iskolával a kapcsolatot nem tartották. Előfordult, hogy egy egész hétre magára hagyták, neki kellett ellátnia a ház körül az állatokat, ő takarította a házat, magára mosott, és - ha volt miből - főzött. A vádlottak nem hagytak nála pénzt ennivalóra, ezért gyakran a szomszédok segítették ki pénzzel, élelemmel.

A gyerek végül végső kétségbeesésében - rendkívül kimerült, érzelmileg teljesen összetört állapotban - 2012 augusztusában a polgármesteri hivatalhoz fordult, és segítséget kért, mivel nem mert hazamenni.

A vádlottak a bűncselekmények elkövetését mindvégig tagadták, a táblabíróság azonban lényegében helyben hagyta a rájuk első fokon kiszabott ítéletet.

Rovatok