Index Vakbarát Hírportál

Nem vállalja Kónya Péter szavait a Szolidaritás

2014. június 25., szerda 11:44

A Magyar Szolidaritás Mozgalom folytatni kívánja az együttműködést az Együtt - a Korszakváltók Pártjával, Kónya Péter elnök ezzel kapcsolatos nyilatkozata pedig nem tükrözi az egyesület véleményét.

− áll a párt MTI-hez eljuttatott közleményében. Kónyáék arra reagálva fogalmazták meg ezt, hogy az Együtt kedden azt közölte: felfüggesztette az együttműködést a Szolidaritással. Lépésüket Kónya Péter nyilatkozatával indokolták, amelyben az elnök önálló párt alapításáról beszélt.

A Szolidaritás szerint "Kónya Péter a napokban az ATV-ben adott nyilatkozata sem az egyesület elnökségének, sem pedig más testületének véleményét nem tükrözte, valójában szerencsétlen megfogalmazás volt, emiatt pedig szándékolatlan konfliktushoz vezetett az Együtt és a Szolidaritás között".

A Szolidaritás elhamarkodottnak tartja az Együtt keddi nyilatkozatát az együttműködés felfüggesztéséről, le is szögezték gyorsan: nem kívánnak pártot létrehozni, hiszen tagjai közül sokan az Együttnek is tagjai. Szerintük az Együttben most lezajlott tisztújítás megteremti az esélyét a Szolidaritás eszmeiségének jobb megjelenítésének.

Kónya Péter kanosszajárásáról ebben a cikkünkben olvashat bővebben. Ízelítőül egy rövid összefoglaló bekezdés: „Elfogyott a Szolidaritás vezetője körül a levegő még saját szervezetében is. Bajnai Gordon és Szigetvári Viktor úgy próbálja kiszorítani Kónya Pétert az Együttből, hogy közben leválasztja róla a Szolidaritást, sőt talán egyik legszorosabb szövetségesét is."

Rovatok