Index Vakbarát Hírportál

Nyolc év fegyház egy drogkereskedőnek

2014. június 25., szerda 17:52

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán, nem jogerősen egy drogkereskedőt, akinél még 2011-ben csaknem két kilogramm heroint talált a rendőrség.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: K. M.-et a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai operatív akció keretében megfigyelték, és akkor csaptak le rá a lakásán, amikor megszerezte a heroint. A nyomozók megtalálták a becsomagolt és eladásra előkészített kábítószert.
K. M. az eljárás során tagadta, hogy értékesíteni akarta volna a drogot, csak annyit ismert el, hogy kábítószer-fogyasztó. A bűnösségét az akcióban részt vevő rendőrtanúk és egy ismerősének terhelő vallomása alapján látta bizonyíthatónak a bíróság.
A törvényszék jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélte nyolc év fegyházbüntetésre a vádlottat, aki a legkorábban a büntetése kétharmad részének, de legkevesebb három hónap letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az előzetes letartóztatását fenntartják, mivel a büntetés nagysága miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye - írták.
A bíróság a jelentős időmúlással indokolta a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett - olvasható a közleményben.

Rovatok