Index Vakbarát Hírportál

Délután háromkor kezdődik az idei Pride

2014. július 5., szombat 08:25 | aznap frissítve

A résztvevők délután háromkor az Alkotmány utcánál gyülekeznek. Az egész rendezvényt a rendőrség biztosítja, délelőtt 10 órától vasárnap reggel 8 óráig pedig Budapest egész területére fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrfőkapitány. A beléptető kapuknál mindenkit ellenőriznek. 

A menet négy órakor indul el a Hősök teréhez. A kamionos felvonulást két órásra tervezik.  A felvonulás és a rendőri biztosítás miatt több helyen megváltozik a tömegközlekdés, és autóval sem lehet mindenhol közlekedni. Erről részletesen ebben a cikkünkben olvashat. 

A család intézményének népszerűsítésére létrejött "A család nevében" Facebook-csoport szombat délután a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkánál tart demonstrációt, épp ott, ahonnan a Budapest Pride   felvonulás indul. A csoportjelezte: nem a közrend vagy bármiféle közösség ellen, hanem a közerkölcs, a család hagyományos értékei és a gyermekek jogainak védelmében tart rendezvényt. 

A felvonulás után pikniket tartanak a Városligetben. Beszédet mond többek között Ulrike Lunacek, az Európai Parlament LMBT Intergroupjának tagja, Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője, a Humán Platform aktivistája, Svetlana Zakharova, orosz LMBTQ-aktivista, az Orosz LMBT Hálózat PR-menedzsere, és Milanovich Dominika, a Budapest Pride sajtószóvivője.  

Az idei melegfelvonulást húsz állam magyarországi nagykövetsége támogatja, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Kanada és Ausztrália.

Rovatok