Index Vakbarát Hírportál

Nyomoznak Gulyás Márton-ügyben

2014. július 13., vasárnap 09:39

Garázdaság miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Demokratikus Koalíció (DK) szombati rendezvényén történtek miatt – közölte Pokrócos György főhadnagy az MTI-vel.

A DK szombati, az Ellenelállás napja elnevezésű rendezvényén a Belvárosban Gulyás Márton, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője a tömegben egy táblát emelt a magasba, amelyen az állt:

Cigányozás helyett baloldali megoldásokat

A transzparenst a közelében állók kitépték a kezéből, őt pedig többször megütötték. Gulyás Márton végül a biztonsági őrök gyűrűjében hagyta el a rendezvényt. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán elítélte az incidenst.

Az ellenzéki párt szombat este kiadott közleményében azt írta: a DK sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, ugyanakkor az Együtt-PM vezetőitől választ várt arra, hogy a rendezvényen tudatos provokáció történt-e. A párt szerint az aktivistái által készített fotók, valamint tanúk szerint Gulyás Márton a rendezvény előtt és alatt a téren többször egyeztetett Kalocsai Kingával, az Együtt-PM programszervezőjével.

Az Együtt-PM szombati esti közleményében visszautasította a DK provokációra vonatkozó gyanúsítását, és leszögezte, hogy a pártszövetségnek nincs köze a Demokratikus Koalíció szombat délutáni rendezvényén történtekhez.

Ezen a videón az is látszik, hogy „mivel közös jelöltről van szó″, Gulyásék az MSZP-hez is elvitték Pásztorral kapcsolatos üzenetüket:

Rovatok