Index Vakbarát Hírportál

Egy kalapácsdarabbal a testében élt

2014. július 15., kedd 08:08

A szolnoki férfit nem zavarta, hogy kalapácsdarabbal a hasfalában kel és fekszik évtizedeken át, mígnem egy ct-vizsgálat miatt ki kellett belőle műteni az acéldarabot, írja a Szoljon.hu.

"Egy kalapáccsal éltem évekig a testemben, de nem zavart" – mondta a Szoljon.hu-nak Sárközi Sándor. "Nem voltam én soha orvoshoz járó ember, a foghúzást is elintéztem mindig felnőtt ember módjára otthon. Így nem zavart az sem, hogy évtizedekkel ezelőtt autószerelés közben beleállt a hasfalamba a kalapács egy darabja. Azóta már figyelek arra, hogy kalapácsot ne üssek kalapáccsal"

A történtek után megpróbáltam mágnessel kivenni, előcsalogatni a testemből a vasdarabot, de nem sikerült. Így aztán kis idő elteltével betokozódott, mint egy bab. Nem volt ez baj, repülővel nem utaztam, villám nem csapott belém, a mágnes meg nem fogta – viccelődőtt.

 Sándor azonban egy nap fejfájással és hányingerrel és szédüléssel ébredt. Kiderült: agyinfarktusa van, aminek semmi köze a hasfalába beépült acéldarabhoz, viszont a szükséges koponya ct-vizsgálatokat nem tudták elvégezni az orvosok, mert fémet jelzett a gép.

"Mondtam, hogy egy kalapács darabjával fekszem és kelek mindennap. Amikor a műtős kereste a vasat és rákérdezett, hogy mióta hordom magamban a kalapácsom egy darabját, nem akarta elhinni, hogy évtizedek óta. A műtőasztalon alig találták meg a vasdarabot, ám nem adták fel, mert az altatós közölte: 'én már bealtattam'. Így végül, ha hosszas keresgélés után is, de kioperálták belőlem az 'élettársamat'" – mondta.

Rovatok