Index Vakbarát Hírportál

Kínos lett Orbán az Oxfordi Egyetemnek

2014. augusztus 4., hétfő 07:10

Törölték Orbán Viktor nevét a híres diákok listájáról az Oxfordi Egyetemen, írja a Bors. A miniszterelnök 1989-ben egy évig tanult a világhírű intézményben, miután végzett az ELTE jogi karán. Az Oxfordi Egyetem sajtósa elismerte, hogy szándékosan törölték Orbánt.

Orbán neve évekig szerepelt a Famous Oxo­niansen, a híres oxfordi diákok listáján. A Bors azonban kiszúrta, hogy Orbán lekerült a listáról, amelyen olyan hírességek szerepelnek, mint Naruhito japán koronaherceg, Michael Palin, a legendás Monty Pythonból, Hugh Grant színész és Stephen Hawking fizikus.

A lap megkereste az egyetemet, hogy a magyar miniszterelnök neve véletlenül tűnt-e el a listáról, de kérdésükre azt a választ kapták, hogy a törlés szándékos volt. A listát ugyanis rendszeresen felülvizsgálják, és amikor új honlapja lett az egyetemnek, úgy döntöttek, hogy ritkítják azt. A Bors cikke azzal a releváns kérdéssel zárul, hogy miért kell egy honlapon a helyhiány miatt aggódni; ráadásul időközben új hírességek is helyet kaptak a listán, és Orbánén kívül csak néhány nevet töröltek, leginkább olyanokét, akik már régen elhunytak.

Rovatok