Index Vakbarát Hírportál

Rosszul lett a herbáltól két kiskorú

2014. augusztus 6., szerda 10:54

A tiszavasvári rendőrségen egy apa tett bejelentést négy napja arról, hogy két kiskorú neveltje ismeretlen növényi származékot szívott, amitől rosszul lettek és kórházba kerültek. A rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, majd egy nappal később elfogták a 42 éves B. Józsefnét és 24 éves fiát, B. Józsefet.

A Police.hu híre szerint anya és fia hónapok óta árusított fiataloknak pszichoaktív anyagot, a nőnél elfogásakor 5,5 gramm kábítószergyanús növényi származékot. Az ügyben a rendőrség több fiatalt is kihallgatott, akik rendszeresen vásároltak a gyanúsítottaktól herbált.

Anyát és fiát a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Mi az a herbál?

A herbálfűként vagy biofűként elterjedt új drog a szintetikus kannabioidok családjába tartozik. A feltehetően Kínából érkező anyag fehér por formában jön be Magyarországra, ahol aztán valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldják fel. A folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak. Ezt követően a növényi törmeléket kiszárítják és cigarettapapírba sodorva szívják el.

A rendőrség információi szerint a drogot többnyire 15-17 év közötti fiatalok fogyasztják, akik általában a cigaretta elszívása után szinte azonnal rosszul lesznek. A tünetek súlyosak is lehetnek, előfordulhat eszméletvesztés vagy a légzés leállása is.

Rovatok