Index Vakbarát Hírportál

Ma még lehet jelentkezni pótfelvételire

2014. augusztus 12., kedd 06:41

Ma lejár a felsőoktatási pótfelvételik jelentkezési határideje. A jelentkezésnél csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzése jelölhető meg. Azok jelentkezhetnek, akiket egyik általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.

A pótfelvételin kizárólag önköltséges képzések indulnak. Ez alól kivételt képeznek a magyar egyetemek, főiskolák határon túli képzései, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzései. A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 24-én meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették. A jogszabályi minimumnál sem lehetnek alacsonyabbak a ponthatárok (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 260, felsőoktatási szakképzésen 220, mesterképzésen 50), ha a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Az űrlapokat augusztus 12-én éjfélig lehet kitölteni. Addig kell befizetni az 5000 forintos eljárási díjat. Az e-felvételis jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-áig hitelesíteni is kell. Ez megtehető az Ügyfélkapun keresztül vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, akkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetése után a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Rovatok